Medencéink


Technológiánk


 

A zsaluköves fóliás medencWP_000162e a medence  építés egyik legkedveltebb kivitelezési formája. Betonszerkezet építésével, zsalukő felhasználásával egyedi méretű és alakú fóliás medencék építhetők. Megfelelő építési feltételek mellett beltéri medencének is javasolható, mivel az erős fólia a vízzáróságot tökéletesen biztosítja. A zsaluköves fóliás medence élettartama hosszú, a benne levő UV stabil fólia pedig elöregedés esetén könnyen cserélhető. 


Hogyan épül a zsaluköves fóliás medence?


 

A zsaluköves beton medence építésekor a munkagödör aljára általában kavicságy, majd szerelőbeton, erre kettős vasalású beton fenéklemez kerül.

Az építés következő fázisában falazzuk fel zsalukőből a medence leendő oldalfalát megfelelő vasalással, szerelvényezéssel, majd a zsalukő elemek üregeit betonnal kitöltjük.

DSC00519A beton megkötése után cementhabarcs vakolat és glettelés kerül a falra.

A helyszínen összehegesztett fóliabélést készítünk, mely a vízzáró burkolatot adja. A fóliabélés nincs teljes felületén a falhoz ragasztva, csak a medence peremén van rögzítve, ugyanis a víz nyomása simítja ki teljesen és tartja a helyén a fóliát.

A zsaluköves fóliás medence építése precíz kőművesmunkát igényel.


Zsaluköves fóliás medence előnyei:


DSC07805

Szabadon meghatározható többek közt a zsaluköves fóliás medence színe, felülete, vízmélysége, formája. A zsaluköves medence építés árfekvése kedvező, a fólia elöregedésekor cseréje egyszerű, gyors. Egyedi forma hozható létre, zsalukőből épített lépcsők alkalmazhatók.

Méret:

A fóliás medencék zsalukő használatával tetszőleges, egyedi méretben alakíthatóak ki.


Zsaluköves beton medence fóliázása:


 

Beton medencéink fóliázásához 1,5 mm, fóliát használunk.A 1,5 mm vastag, jó minőségű medence-fóliák jellemzői:

  • szövött erősítéssel vannak ellátva
  • igen strapabíróak
  • egyes közösségi medencéknél is használhatóak
  • nem foltosodnak

A fóliás medence pDSC00628eremére, lépcsőkre, ülőpadokra csúszásmentes (érdesített, mintázott) felületű fóliát javaslunk. Medencéink átlagos élettartama nincs korlátozva, fólia csere 15-20 évente szükséges.

 


Fólia színek és minták:


 

alkor