Gyakori kérdések


construction_01a


Mennyibe kerül egy medence?


 

A leggyakoribb és legösszetettebb kérdés. Ha árkategóriába szeretnénk sorolni, akkor a zsaluköves fóliás medence az épített medencék ár/érték arányban vett legkedvezőbb formája. Pontos választ csak egy pontos árajánlat adna, ám annak elkészültéig sok kérdés vár tisztázásra. Az első és legfontosabb az építendő medence mérete. Ezt követi a felszereltség illetve a felhasználás módja. Ha mindenképpen árajánlat nélküli összeget kell meghatározni, akkor a legmegfelelőbb válasz az 1,2-1,5 millió forinttól induló összeg lenne. Ehhez azonban tudni kell, hogy az épített medencék sem minőségben, sem árban nem hasonlíthatók a multiknál kapható “gyorsmedencékhez”. Egy épített fóliás medence élettartama több tíz év, ennek érdekében a felhasznált anyagok, berendezések magas minőségűek. Cégünk kérésére bármilyen méretről díjmentes ajánlatot készít.


 Mennyire biztonságos a fóliaburkolat?


 

Szintén gyakori kérdés, egészen egyszerű válasszal: teljes mértékben biztonságos és tartós. A technológia hazája Dél-Európa, azon belül legfőképpen Olaszország és Spanyolország, ahol számtalan hotel, apartmanház és magánház kertjében bizonyított már, évtizedek óta. A fólia szövetanyaggal erősített 1,5mm vastag, modern technológiával gyártott burkolat, mely hazánkban is kedvelt medenceburkolási forma. Legfőbb előnyei, hogy nincs mérethatár, bármekkora medence készíthető, szinte bármilyen formában, akár változó vízmélységgel is. Esztétikus, több színben és mintában elérhető, könnyen, gyorsan kivitelezhető és javítható. Tudni kell, hogy mint minden műanyag, idővel a fólia is elöregszik. Azonban míg más technológiáknál ilyenkor a felújítás költséges, esetleg még bontással is jár, a fóliaburkolat esetén egy gyors cserével ismét egy gyönyörű, új medencét kapunk. A fóliaburkolat élettartama használattól függően 15-20 év.


Mennyi ideig tart a kivitelezés és mikor a legideálisabb építeni?


 

A kivitelezési idő ideális esetben 10-15 nap, ez az időjárás függvényében lehet kicsit több is. Míg régebben a nyári kánikula beköszöntével ébredt az igény a medencére, manapság már szeretnek előre tervezni az emberek. Kora tavasztól késő őszig van lehetőség a medencék építésére. Bármilyen furcsának tűnik, az őszi kivitelezést legalább annyira jónak tartjuk, mint a tavaszit. Ennek oka, hogy a következő nyárra az építés során megmozgatott kert szépen rendeződik, a föld tömörödik, helyreáll a rend. Fontos megjegyezni, hogy cégünk a kivitelezés során kiemelten ügyel a már egyszer elkészült kert állagának megóvására.


Ha elkészült a medencém, mennyit kell foglalkoznom vele?


 

Egy alapgépészet esetén, ahol nincs automatizálás, használattól függően heti 1-2 alkalommal, 1-1,5 óra, amit a tisztán tartás érdekében a medence igényel. Ebben az esetben a víz fertőtlenítése kézi vegyszerezéssel történik. A teljes folyamat minden eleme automatizálható, akár évekkel  később is, tehát ezt nem kell feltétlenül a vásárlás előtt eldöntenie.


Milyen sűrűn kell cserélnem a vizet? Kútvízzel tölthetem?


 

A medence vizét javasoljuk évente egyszer lecserélni, ennek legideálisabb időpontja a téli leállást követő tavaszi újraindításkor van. A tél beálltával ugyanis a víz egy részét kiszivattyúzzuk, amit aztán tavasszal pótolunk, esetleg lecserélünk. A medencék homokszűrős vízforgatóval vannak ellátva, amely szűri a vizet, amit vegyszerezéssel fertőtlenítünk, így csak a párolgással távozó vizet kell pótolni. Vagyis szezononként egy feltöltéssel lehet számolni. A kútvizzel történő feltöltést nem javasoljuk. A kútvíznek szinte az egész országban magas a vastartalma, emiatt amikor hozzáadjuk a fertőtlenítésre használt klórt, a vasszemcsék kicsapódnak és a víz igen nagy eséllyel csúnyán bebarnul. Ennek letisztítása, hosszú, akár több napos folyamat és megterheli a vízforgatót.


Fűthető a medence vize? Szükséges fűtenem?


 

A medencevíz fűtése szintén egy olyan extra, mely egy későbbi alkalommal beszerelhető, ezért azt szoktuk javasolni, ha nem feltétlen ragaszkodik hozzá, ne legyen fűthető. Az első nyár alkalmával kiderül, hogy amennyire a nap felmelegíti a vizet, az elég lesz-e Önnek. Ezután pontosabb képet kapunk, hogy milyen fűtésrendszer lenne ideális, illetve, hogy egyáltalán szükség van-e fűtésre. A napsütés fűtőhatásának erősítésére létezik az úgynevezett szolártakaró, mely egy erős buborékfólia, ami napközben a nap melegét a légbuborékokon keresztül átadja a víznek, éjszaka pedig nem engedi olyan mértékben visszahűlni. Tapasztalat, hogy a medencetulajdonosok nagy részének ennél több nem is kell. A szolártakaró nagyságrendekkel olcsóbb, mint egy fűtésrendszer kiépítése. Számunkra fontos, hogy ne értékesítsünk olyan terméket amire Önnek nincs szüksége.


Szeretnék egy medencét, mi a vásárlás menete?


 

Miután felvette velünk a kapcsolatot, kérésére elkészítünk egy előzetes árajánlatot, mely nagyságrendileg képet ad az Ön által kért medencéről. Amennyiben segít, egy előre egyeztetett időpontban szívesen látjuk egy már elkészült medence bemutatásával egybekötött személyes találkozón. Ha az előzetes ajánlat szimpatikus, kollégánk díj-és kötelezettségmentesen felkeresi Önt az építendő medence helyszínén és az ott személyesen megbeszélt paraméterek alapján pontosítja az ajánlatot, melyet elfogadás után a megrendelés illetve a szerződés követ. A kivitelezés megkezdésének feltétele az előleg beérkezése. A fennmaradó összeget két részletben, az építés folyamatában, illetve a vállalt munka befejeztével kérjük egyenlíteni. Érdemes akár hónapokkal a tervezett építés előtt felkeresni minket, hogy mire sor kerül a kivitelezésre, Ön a döntéséhez szükséges összes információt megkapja tőlünk, ne maradhasson megválaszolatlan kérdés. Célunk, hogy Ön az igényeinek leginkább megfelelő medencét kapja. Ehhez mi teljes szakmai tudásunkat és tapasztalatunkat biztosítjuk, hogy Ön mindig örömmel használhassa medencéjét.